Vart ska dom ta vägen? | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Vart ska dom ta vägen?

På min väg till GA-kyrkan gick jag förbi några hemlösa som låg och sov invid badhuset bredvid kyrkan. Jag gick fram och pratade med ett par män som satt på en bänk bredvid. Jag frågade hur det kom sig att det låg folk och sov utomhus i vår vackra stad. Jag fick till svar att dom hade ingen annanstans att ta vägen nu när Hemlösas hus hade semesterstängt. Det är även problem med maten eftersom dom brukar äta på Hemlösas hus. Det alternativa matstället som brukar besökas, Ria, är även det semesterstängt.

Semesterstängt! Som om hemlöshet tar semester. Alla dagar är inte varma och soliga men går dom in på Knutpunkten när det regnar blir dom utmotade i regnet igen. Ena av killarna på bänken sa: Kommunledningen säger att man har ”inte råd att hålla Hemlösas hus öppet på sommaren” men att höja sina egna arvoden det fanns det minsann pengar till. Jag kan inte annat än hålla med honom, han har ju faktiskt en poäng där.

Killen på bänken berättade även att Hemlösas hus ska börja ta betalt av de hemlösa som vill sova där, 40kr per natt. Det blir 1.200kr per månad. Det är mycket pengar för en hemlös, vi kommer nog att få se fler som sover ute även efter semestern. En bitter verklighet i vår vackra stad.

Liz Dahlin
Sverigedemokraterna

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.