Var är kvinnorna? Replik till Mohamed Hélaoui med insändaren: ”Många har själva valt att bära hijab”. HD den 26/4. | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Var är kvinnorna? Replik till Mohamed Hélaoui med insändaren: ”Många har själva valt att bära hijab”. HD den 26/4.

Mohamed Hélaoui hävdar i sin replik att kvinnor själva väljer att bära hijab och särskilt flickor i skolan.

Men det är konstigt. Det är alltid män som hävdar att kvinnorna själva vill bära hijab, aldrig kvinnorna. Kvinnorna är istället de som kastar av sig hijaben så fort de kan.

 

Otaliga nyhetsartiklar rapporterar om att just detta skett i Syrien och Iran.

I Sverige har många kvinnor valt bort att bära hijab sedan de kom till Sverige och detta har tragiskt nog lett till att en del har blivit mördade av sina män.

 

Enligt en granskning som Aftonbladet gjort, så har under 2016 sex kvinnor mördats av sina män sedan de flytt till Sverige. De har mördats för att de velat anpassa sig till det västerländska sättet att leva.

 

En livsstil där kvinnor själva kan välja hur de vill klä sig, vem de vill gifta sig med och vad de vill utbilda sig till och arbeta med. Och det är viktigt att vi värnar om detta.

 

När det gäller flickor i skolåldern, har de ingen möjlighet att välja själva och påverka sin klädsel. Deras klädsel bestäms av männen i familjen, precis som allt övrigt i deras liv.

 

Det är viktigt att vi låter flickor i skolan få samma möjlighet som andra barn att utvecklas. Genom att förbjuda hijab i skolan så ökar det möjligheterna för dessa flickor. Och pojkar i skolan måste respektera detta. Tyvärr har det vid flera tillfällen förekommit att skolflickor mobbats för att de inte bär hijab.

 

Jag håller med Hélaoui om att denna diskussion måste engagera flickorna och kvinnorna som bär hijab och inte föras över deras huvuden.

 

Men var är kvinnorna?

 

Michael Rosenberg (SD)

Kommunalråd

 

 

 

6 Kommentarer

 1. Tore Övemar 4 maj, 2017 Svara

  Håller helt med! hälsar Ulla Övemar!

 2. Gerd Biesterfeld 4 maj, 2017 Svara

  Helt rätt Michael, detta måste komma upp och behandlas på ett rätt sätt i enlighet med de svenska värderingarna och värna den öppna demokratiska rättsordningen som råder i Sverige. Man måste ta sederna dit man kommer och det kan ALDRIG vara så att detta skall få åsidosättas av någon.

 3. Jonas 4 maj, 2017 Svara

  Håller med om allt och jag tycker detta är så pass viktigt att det måste vara ett absolut krav för något som helst samarbete med andra partier
  Det skulle vara en oerhört tydlig signal att svensk lag gäller före både sharia och koranen

 4. Victoria 4 maj, 2017 Svara

  Mycket väl sagt!

  • Författare
   Michael Rosenberg 4 maj, 2017 Svara

   🙂

 5. Börje Wigström 5 maj, 2017 Svara

  Michael, återigen tar du upp ett ämne som är brännande hett som med större intresse borde engagera de politiker som sitter med makten. Att vara i opposition räcker inte när regeringsmakten inte tar tag i det här på ett mer påtagligt sätt. De muslimska kvinnornas roll hade förändrats påtagligt om man från regeringshåll hade satt tryck på dem som med tvång trycker ner kvinnorna. Våld och härskarmentalitet är det som råder när de muslimska kvinnornas roll i samhället inte respekteras och anammas. Att ta till så drastiska åtgärder som våld och mord för att en kvinna vill ansluta sig till den västerländska livsstilen är i sanning något som är beklämmande. Frihet att bestämma över sitt liv och att ta seden dit man kommer är något som varje individ har rätt att bestämma. De män som förgriper sig på sina kvinnor står med koranen i ena handen och slår med den andra. Det måste till starkare åtgärder för att komma tillrätta med den våldsutsatthet som det täcka könet får stå ut med. De män som har våldet som en lösning på problemet med hur kvinnorna skall hanteras måste få kännbara straff för de våldstendenser som de utsätter andra människor för. Om man inte följer gällande svenska lagar skall man straffas och det hårt. Utvisning och upphävt medborgarskap och långa fängelsestraff. Man måste stämma av och se till så att det verkligen biter när man utdelar ett straff för den som inte med respekt ser till andras sätt att leva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.