Svar till Jan Andersson – Varför tidigare betyg? | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Svar till Jan Andersson – Varför tidigare betyg?

I sin insändare frågar sig Jan Andersson varför det skulle vara bra med betyg tidigare, jag själv tillhör den årskull som var en av de som fick betyg från årskurs 8. För mig var det inga problem, tack vare att mina föräldrar alltid engagerat mig i min skolgång kunde jag, med 1,5 år kvar av min grundskoleutbildning, veta ungefär var jag låg och vad jag behövde förbättra innan mina betyg kom på papper. Tyvärr var inte läget detsamma för många av mina klasskamrater.
För många kom det som en chock när de med kort tid kvar på sin grundskoleutbildning, nära sista ansökningsdag till gymnasiet närmade sig, insåg att betygen var långt från vad som krävdes för att komma in på den skola man ville. Man talar idag om en pressad situation för skolelever, att det finns någon form av betygshets, men sanna mina ord; när du har mindre än två år på dig att vända på dina betyg, då talar vi om stress, press och betygshets.
Tillsammans med Alliansen är Sverigedemokraternas linje tydlig, att avdramatisera betygen i skolan kommer få elever att se betyg som en naturlig del av sin utbildning. Föräldrar till elever kommer tidigt få se vad deras barn behöver förbättras i och kan därefter lägga ner den energi som krävs för att få sina barn att nå sina drömmar.
Att vänsterorienterade fack- och elevorganisationer ogillar betyg är inget som förvånar, både Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill ju avskaffa både läxor och betyg, hur seriöst är egentligen det?
Valet står alltså mellan en vänsterinriktad flumskola utan betyg och utan läxor mot en skola präglad av ordning och reda, disciplin och föräldraengagemang. Den senare var den som var rådande under den svenska skolans storhetstid, valet är ditt.

Pontus Andersson (SD)
Ledamot i barn- och utbildningsnämnden

1 Kommentar

  1. Bengt 18 januari, 2015 Svara

    Mycket bra och klargörande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.