Replik till insändaren ”Pinsamt att just SD pekar ut invandrare för brottslighet” av Jan Björklund och Mats Fuchs, båda (S). HD Min mening 2/11. | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Replik till insändaren ”Pinsamt att just SD pekar ut invandrare för brottslighet” av Jan Björklund och Mats Fuchs, båda (S). HD Min mening 2/11.

Nej, SD försöker på intet sätt ”tillskriva invandrarna och invandringen som problemet” när det gäller det eskalerande grova våldet, varken i samhället i stort eller i Helsingborg. Påståendet, att SD skyller allt på invandring − nu senast framfört av de S-märkta Helsingborgspolitikerna Jan Björklund och Mats Fuchs − blir dock inte mer sant bara för att det upprepas som ett mantra. Däremot ser vi verkligheten som den är: när Sverige öppnade sina dörrar på vid gavel för massinvandring och 163 000 flyktingar/asylsökande varnade vi för de konsekvenser som övriga partier först blåögt förnekade, men som nu är tydliga för alla och envar. Det råder kris i hela samhället − skola, vård, omsorg, bostadspolitik − och att inte se sambandet, eller till och med förneka det, mellan flyktingströmmen och dagens situation är patetiskt. Sverige får nu betala för en gränslös naivitet och ett totalt förnekande av verkligheten som Björklund och Fuchs är goda exempel på. Vi i SD påstår inte, och har heller aldrig påstått, att det är uteslutande invandrare som begår grova brott, men att personer med invandrarbakgrund är klart överrepresenterade i brottsstatistiken har mer än 40 års forskning kunnat belägga. Detta enligt en rapport från Brottsförebyggande rådet, Brå, från 2005. Och frågan är hur man med hedern och trovärdigheten i behåll kan bestrida detta Sedan dess har invandringen antagit helt andra proportioner, men krav på en ny rapport har hårdnackat tillbakavisats av Björklunds och Fuchs partibroder, justitie- och inrikesminister Morgan Johansson, som fram till juli i år också innehade migrationsministertaburetten. Varför denna ovillighet till ny statistik, som ju faktiskt skulle kunna visa på en helsvensk överrepresentation, kan man bara spekulera i.

Björklund och Fuchs anser det vara ”pinsamt om än föga förvånande” att SD, enligt deras uppfattning, ser invandrare som ”problemet”. Men det som verkligen är pinsamt − och ingalunda förvånande − är hur dessa herrar högt och brett ordar om vilka åtgärder ministären Löfven har vidtagit för att komma åt den ökande brottsligheten. Bland annat har regeringen gjort en satsning på polisen som inte har skådats på hela 2000-talet. Ja, ett grepp som lyckligtvis saknar motstycke är väl rikspolischefens utdelande av armband för att komma till rätta med de sexuella ofredandena. Men hur kan man tala om en satsning på polisen när exempelvis anmälningar av grova sexualbrott som våldtäkt lämnas därhän eftersom polisen inte har resurser? Och ser vi till Helsingborg märks inte mycket av denna satsning. Så sent som den 31 oktober sköts en 20-åring till döds i Bårslöv, bara ett av många brott med dödlig utgång i staden. Och enligt en i juni år publicerad rapport från Rikspolisstyrelsen hotas Dalhem, Drottninghög, Fredriksdal och Söder att på sikt tas över av kriminella gäng. Frågan är om fler fritidsgårdar kan lösa problemen i Helsingborg − något som Björklund och Fuchs dock tycks tro.

Michael Rosenberg (SD)

Komunalråd

 

6 Kommentarer

 1. bosse 3 november, 2017 Svara

  Låt morgan johansson gå genom pildamsparken i malmö eftet midnatt sj ….
  Eller löfven.. m.andersson gen genom rosengård en natt.
  Polischefen utan beskydd genom rinkeby eller fridolin och sjöstedt genom göteborgs tyngsta kvarter ….
  Inrätta förläggningar i närheten av regeringens invalda närområde och låt problemen fördelas som asylsökande ska göras i kommuner.
  Fördela dessa även till lidingö och socitenten på solsidan.

  Måste bli slut på skjutandet å kostnaderna, för vård av skottlossningar som kostnaderna för interneringar runt om i riket.

  Är inte meningen gamla … sjuka … ska lida pin för dessa kostnader ….
  Dom som sköter sej, visar inkomst … lär sej språk .. kommer i arb omg .. ok … men våldsamt beteende ska utvisning endast komma i fråga …..

  Vårt sammhälle faller i ruiner …. vart är vi på väg om vi inte stoppar detta …..

  ????

  Inte rasist utan idealist …..

 2. Carl 3 november, 2017 Svara

  Mycket bra, så ser det ut i hela Sverige.(Sth ,Malmö, Hbg, Göteborg, Västerås, m.m)

 3. Tornuggleman 3 november, 2017 Svara

  Mycket väl beskrivet, Michael.
  Vi vilka bor o lever i stadens getton, VET hur verkligheten ser ut ! Är trött på att plåstra, ringa Räddningstjänst, bli utsatt för rånförsök (fel gubbe, bara), se sönderskurna ungdomar, blod från gruppvåldtäkt o andra sexuella överfall.

  Det visades en privat undersökning på Fria Tider, där fällande domar låg till grund för statistiken.
  Den är rent skrämmande ! Men bevisar att just invandrare står för just våldsbrott. Våldtäkter var 96 % enligt fällande domar .

  Tack för träget arbete. Tyvärr har sossar väldigt begränsat antal celler och lär aldrig begripa något.

  Ha det gott

 4. Jatte 5 november, 2017 Svara

  Mycket bra skrivit Michael.
  Förhoppningsvis, så måste väl någon snart förstå, att vi inte kan ha det på detta sättet.
  Men att tro att (S) kommer att göra de, det är nog osannolikt, så länge predikanten där heter Löfven och de övriga med honom allierade säger ”amen”.

  • Författare
   Michael Rosenberg 5 november, 2017 Svara

   Tack

 5. Richard 8 januari, 2018 Svara

  Massinvandringen o flyktingar måste stoppas helt SSSM. Sverige har absolut inget skyldighet mot ingen UTAN egna folket. Dom som är i landet o försöket njuta oss, dom som inte vil anpassa sig eller gör sig skyldiga av olika brott måste utvisas direkt och medborgarskap makuleras. Inga bidrag till dom. Danmarks flykting politik är mycket bättre. Sen vi behöver mycket mer polis, aktiva poliser med mycket mer makt o vilja i deras händerna, mycket skarpa lagar, duktiga i justitien (inte inkompetenta som det finns) offentliga övervakningskameror överallt OSV

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.