Om avtal med Migrationsverket, inskickat till H:D den 9/3-15 | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Om avtal med Migrationsverket, inskickat till H:D den 9/3-15

Kristdemokraterna Lars Thunberg, Karin Jensen och Anders Lundström hävdar att Helsingborg tillhör de kommuner som förmår göra mer när det gäller mottagande av vuxna flyktingar, och föreslår nu att kommunen tecknar avtal med Migrationsverket.
Vi Sverigedemokrater anser att Helsingborg först måste komma tillrätta med de problem som omgärdar dagens situation med flyktingmottagande och integration i staden, innan vi förmår göra mer.
Helsingborgs kommun har ingen överenskommelse sedan cirka sju år tillbaka men trots detta ser vi ett ökat utanförskap bland helsingborgare med utländsk bakgrund.
Dessutom har över hälften av våra försörjningsstödshushåll bakgrund utanför Norden.

Enligt senaste statistik från SCB/Socialstyrelsen över biståndshushåll från 2011 är det en väldigt stor överrepresentation för hushåll med utrikes födda. Då erhöll 784 hushåll med gifta/sammanboende utrikes födda ekonomiskt bistånd. För samma typ av hushåll med personer födda i Sverige var siffran 77. Det innebär att drygt 10 gånger fler hushåll med utrikes födda erhöll ekonomiskt bistånd, vilket får ses som en väldigt stor överrepresentation.
Även hushåll med ensamstående är överrepresenterade men inte i lika stor utsträckning.
Totalt erhöll hushåll med utrikes födda drygt 150 miljoner i ekonomiskt bistånd och hushåll med personer födda i Sverige knappt 80 miljoner under 2011.
Därför anser Sverigedemokraterna att vi i första hand har ett åtagande gentemot dem som redan finns i Helsingborg och lever i ett utanförskap här, innan vi ökar mottagandet av nya individer.
Runt hörnet väntar dessutom en ny lag som vill begränsa kommunernas självbestämmande och tvinga alla kommuner i landet att ta emot asylsökande oavsett om resurser för detta finns eller ej. Kommer Migrationsverket att ta hänsyn till att vi idag visar oss duktiga och skriver avtal om mottagande, den dag de tvingar kommuner till ej förhandlingsbart mottagande? Vi tvivlar starkt på detta eftersom Migrationsverket i flera uppmärksammade fall inte visat minsta förståelse för kommuners problem att klara av den påförda bördan, när driftiga entreprenörer tillhandahåller boenden.
Resultatet blir naturligtvis att pengar och resurser måste tas från andra behövande. Helsingborg tvingas då ställa, ofta svaga grupper mot asyl-/invandringsgruppen och detta är vi Sverigedemokrater emot.
Hur vill Kristdemokraterna finansiera detta? De första två åren mottagande av asylsökande kanske fungerar, då staten bidrar med en stor del, men därefter? Idag är det inte ovanligt med 10 år eller mer för en invandrare, med låg eller obefintlig utbildning, att komma i arbete. Vad händer när de två första åren har förlöpt?
Ska vi banta äldreomsorgen, eller kanske minska resurserna till skolan? Eller ska vi höja kommunalskatten när vårt självpåtagna ökade ansvarstagande kräver detta?
Kristdemokraterna nämner att Helsingborg redan idag har ett stort åtagande som överstiger den genomsnittliga kommunens. Hur stort ska vårt ansvarstagande vara för att Kristdemokraterna ska bli nöjda, ska vi konkurera med kommuner som Malmö och Södertälje i mottagande av asylsökande?
Det handlar också om signalpolitik. När Migrationsverket beslutade om att ge PUT till alla som kan göra troligt att de härstammar från Syrien ökade naturligtvis flödet av asylsökande därifrån. Man bryr sig inte om de kommer direkt från kriget eller har levt skyddat i ett annat land med en mindre generös migrationspolitik, vilket torde omfatta de flesta länder i världen.
Sverige har nu haft denna ordning i ca.1,5 år och ännu har inget annat land följt efter, detta kanske tyder på att idén inte var helt genomtänkt.

Resultatet är att vi nu har ett Migrationsverk som går på knäna, regelbundet äskar miljardbelopp av oss skattebetalare och gör allt som står i dess makt att hitta boende. Man kan hävda att Migrationsverket själv bidragit till den uppkomna situationen med starkt stöd av 7 riksdagspartier.
Om vi skriver avtal med Migrationsverket legitimerar vi Europas mest extrema migrationspolitik, som vi Sverigedemokrater anser är skadlig både för Helsingborg och för Sverige.

Länk till SCB: http://www.statistikdatabasen.scb.se/pxweb/sv/ssd/START__SO__SO0203__SO0203B/BidragshushFodd/?rxid=8f9768b5-330e-4e98-a55d-75f8126465ea

Michael Rosenberg

Kommunalråd (SD)

4 Kommentarer

 1. kennet åslin halmstad 10 mars, 2015 Svara

  Ni får dra i hop texten lite grann,är för vid och nästan hopplös att läsa
  det får ni kritik för.

 2. Inger711 17 mars, 2015 Svara

  Jag har varit moderat tidigare, men insåg att moderaterna var inte längre något parti för mig och det fanns inget annat parti att välja på än SD som är det absolut bästa partiet
  som har en realistisk politik och som vågar prata klarspråk och inte mörklägger fakta som övriga partier gör.

  Varför vill alla komma till Sverige och gör nästan vad som helst för att komma hit? Jo för att jag tror vi är det enda land som ger permanent uppehållstillstånd till alla från Syrien bl.a.
  och inte heller kräver ID handlingar, alltså man kan i princip ge permanent uppehållstillstånd till vem som helst, kan vara kriminella eller IS anhängare, det vet man ju inte då de saknar ID handlingar.

  Vem vill inte komma till ett land som ger frikostiga skattefria bidrag och andra skattefria förmåner som finansieras av landets skattebetalande människor och inga krav ställs på dem som kommer till detta generösa land? Man utvisar inte ens kriminella och IS jihadister kan komma tillbaka från att ha dödat människor och så bli väl omhändertagna .. Jag anser att de borde inte få komma tillbaka om de varit och dödat människor som terrorister…men det är ju vad jag tycker..

  Alla politiker förstår inte att det är religionen som ligger bakom dessa Jihadister..tyvärr är politiker dåligt pålästa om Islam och Koranen utom SD som är mycket pålästa om detta.

  Nedan fakta på olika skattefria bidrag och andra förmåner som också är skattefria. läs i mitt blogginlägg nedan.

  https://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

  Lyssna på en f.d. muslim och son till en Imman som verkligen kan Koranen och som berättar för president Obama att han har fel som påstår att IS inte har att göra med Islam.
  Lyssna även på Richard Jomshof som har jättebra anföranden i riksdagen om Islam, samt på Mona Walter som konverterat till kristendom från Islam och hotas i Sverige av muslimer för att hon vågar prata om Islam och naturligtvis för att hon konverterat till kristendom. Även flera andra bra videos och artikellänkar i inlägget.

  https://ladycobra.wordpress.com/2014/10/06/koranen-ligger-bakom-is-jihadresenarer-fran-sverige/

  Jag har läst en del om bostadsminister Kaplan som jag vill förmedla. Läs nedan.

  https://ladycobra.wordpress.com/2015/01/19/ar-kaplan-bostadsminister/

  Socialdemokraterna har nära samarbete med islamister, det kanske inte alla vet. Läs nedan.
  https://ladycobra.wordpress.com/2014/01/30/socialdemokraterna-i-nara-samarbete-med-islamister/

  Många invandrare från flera olika länder röstar på SD, lyssna på några vad de har att säga om SD m.m. samt andra videos i länken nedan.

  https://ladycobra.wordpress.com/2013/12/13/fler-man-med-utlandsk-bakgrund-valjer-sd/

  Jag önskar lycka till med arbetet för SD i Helsingborg!

 3. Författare
  Michael Rosenberg 17 mars, 2015 Svara

  Tack, vi kämpar på.

 4. Anna 11 april, 2015 Svara

  Det bra sagt först måste man hjälpa de som
  redan har svårt, unga utan arbete, pensioner
  sjukvården och försvar!
  Det redan saknas pengar till alla område
  så de ansvariga vill höja skatter för att klara
  Men ingen vill dra på invandring politik som
  Är gallen jämförelse till andra EU länder!!
  Ingen vill se verkligheten och hållbarhet på l
  lång sikt, ingen våga tala offentlig..
  Alla är rädda för vad då? Att de vill bästa till
  sin folk som valde de! Ingen ansvar!!
  Är det så konstigt!
  Invandring politik som tabu tema!
  Täckna man avtal då följer man den
  Utan avtal ingen som kan kräva!
  Vill STOCKHOLMS politiker
  Invandring då de beskatta sig själva
  De har fetta löner men de gör lite för de.
  Kämpa SD ni är ända opposition parti
  Vi ska inte försörja alla! Det går inte !!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.