Motion om gratis entré en gång i månaden på Dunkers – på prov | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Motion om gratis entré en gång i månaden på Dunkers – på prov

År 2016 infördes gratis entré på statliga museer i Sverige. Majoriteten av de berörda museerna ligger i Stockholm, men även Världskulturmuseet i Göteborg, Flygvapenmuseet i Linköping och Moderna museet i Malmö får fri entré. Sammanlagt gäller det 17 museer runt om i landet.
Dunkers tillhör inte de statliga museerna och kan därför inte göra anspråk på de 80 miljoner som regeringen anslagit till dessa, utan finansieringen sker på annat sätt bl.a. genom att vuxna betalar sitt besök antingen med entrébiljett eller genom Kulturkortet.
För att besökare till Dunkers ändå skulle kunna åtnjuta lite av samma generositet, som staten visar de statliga museerna, skulle Dunkers kunna slopa entréavgiften vid periodiskt återkommande tillfällen under en övergångsperiod. Om det visar sig ge ökade besökssiffror skulle det kunna utvidgas att gälla årets alla tolv månader.

 

Sverigedemokraterna yrkar
att Dunkers erbjuder sina besökare gratis inträde en dag i månaden under en övergångsperiod.

Karin Forsell (SD)

Lennart Svensson (SD)

3 Kommentarer

 1. Tornuggleman 13 april, 2016 Svara

  Som vanligt visar SD sitt ansvar mot oss invånare .
  Känner många ”fattiglappar” vilka aldrig varit där, då deras pensioner eller socialbidrag inte tillåter den lyxen med entre´-kostnader. Och många av stadens ungdomar skulle säkert utnyttja denna möjlighet . En stor grupp arbetslösa vilka önskar hitta meningsfulla saker att fylla dagarna med .
  Och Dunkers har ju ändå mycket att erbjuda, vilket alla borde ha tillträde till

  Jag tycker NI sköter er utmärkt .
  Ett alldeles utmärkt förslag.

  • Författare
   Michael Rosenberg 13 april, 2016 Svara

   Tack !

 2. Barbro Bruhn 20 april, 2016 Svara

  Mycket bra Tack

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.