KULTUR ÅT ALLA | Sverigedemokraterna i Helsingborg

KULTUR ÅT ALLA

Begreppet kultur. Vad är dess betydelse?

Vi i Sverigedemokraterna anser att Kultur är många ting. Det är dels ett ord som omfattar uttryck och intryck, men också levnadsmönster. Vi får höra att vi inte har någon kultur i Sverige, i alla fall ingen kultur som är ordet värd. De som påstår detta har kanske en begränsad syn på just vad som är Kultur. Per definition är det ett ord från Latinets ord för Odling. Det har kommit att betyda levnadsmönster vilket kommer sig av att det är från ”odlingen” organismen formas. Det betyder helt enkelt att det är ett levnadsmönster.

Har vi inget levnadsmönster i Sverige?

Det är en fråga som enkelt besvaras genom följdfrågor.

Hur är Tyskar? Svaret är oftast att de uppfattas som punktliga och mer strikta än oss Svenskar.

Hur är Finnar? Svaret blir oftast att de är sammanbitna och dricker gärna ett glas mer än Svensken.

Hur är Italienaren? Svenskar ser överlag på Italienaren som hetlevrad.

Man kan fråga om allehanda nationaliteter och man får en uppfattning på var och en av dessa. Det betyder att det är kulturella skillnader mellan Svenskar och andra nationaliteter. Så visst har vi Svenskar ett beteendemönster som skiljer sig från andra. Att förringa detta är att förringa var och en individ i detta land, det är ett övergrepp på var persons integritet.

Vi är ett land med individer. Kollektivisering av levnadsmönster och i förlängningen tankar och tycke är, som vi förhoppningsvis lärt oss, kostsamt för individen. Det talas om en kostnad på runt 10 miljoner liv i Ryssland och otaliga personers lidande. I Kina kostade denna utopi enligt historiska källor närmare 70 miljoner liv och är fortfarande idag ett lidande för miljontals med människor. Nyligen har ett av dessa utopiska samhällen öppnat dörren på glänt och det visar sig att ytan var mycket tunn med de som hade ett bra liv i Cuba. Många lever än i fattigdom och svälter viskas det om från slutenhetens dagar och viskanden om många personer som försvunnit då de brutit mot den kollektiva tanken.

Sverigedemokraterna delar inte denna utopiska idé om en kollektivisering av den fria viljan. Vi vill se den svenska medborgarens levnadsmönster blomstra i ett Europa som experimenterat nog med att kollektivisera just individens sätt att leva. Att vara Svensk är att vara sig själv, tycka som man vill och välja sina egna ord och egna göromål i livet. Det är inte svenskt att göra som man blir tillsagd genom åsiktsförvrängande mediala vinklingar av alla aspekter i samhället.

Inte ens på en lugn och mysig afton på Grand Hotell i Lund får man vara individ. Man får inte en fristad från kollektivet med den kostsamma utopin när man tror sig få en kväll med lugn underhållning. Det är i kulturens namn som Wille Crafoord berättar att ”bara för man har Demokrat i sitt partinamn behöver det inte betyda att det är så”. Ännu ett sätt att kollektivisera individens tankegångar efter en persons tycke. Wille i sig har kanske en åsikt om vad han själv vill rösta och vilket parti som han personligen helst vill se styra landet, men det är i grunden hans åsikt och den är i sammanhanget obefogad och ointressant. Han hade betalt för att underhålla och inte arbeta i kollektiviseringen anda.

Att Sverigedemokraterna värnar om kultur betyder att vi vill se att den bevaras som svensk kultur. Det är inte svenskt att vara lämmel och tycka som alla andra. Så hur skall vi i Sverigedemokraterna få en rättvis kultur i samhället? Kanske det bör införas lagar som styr innehållet i kulturen? Idag är den vinklad till stor fördel för kollektiviseringen. Men om man skall ta och ha kultur efter valresultat så kanske vi hade kunnat se lite svensk kultur som är rent underhållande eller lärorik istället för att konstant bli påtrykt åsikter från kulturpersonligheter i kollektiviseringens anda.

Tänk Er att 5 % av alla kulturevenemang skulle vara nationalistiskt vinklad. Etablissemanget hade aldrig klarat av något sådant eftersom de då inte får styra den individuella tanken.

Ändå påstår de att det är ”kultur för alla”. Precis som ”vi gillar alla olika” kampanjen.

Hur kan man med ena andetaget påstå att man ”gillar olika” och sedan propagera mot den delen av befolkningen som röstat på Sverigedemokraterna? Då ”gillar man olika” förutom vissa grupper. Helt plötsligt visar sig kollektiviseringens ansikte sig som den verkligen är.

Det är ett surt barn som egoistiskt hatar alla som inte gör som den vill eller tycker som den.

Sandlådan är upptagen till stor del av detta egoistiska barn och de som vill leka annat för helt enkelt inte plats.

Ska det vara ”kultur för alla” så ska det vara för ALLA och inte utesluta vissa grupper.

Kultur skall vara det den är, nämligen ett levnadsmönster, en odling, en konst, ett uttryck för känslor eller individuell stimulans och underhållning. Den skall inte vara propagerande emot de saker som utgör landets kultur. Det blir per automatik ett slags antikultur.

Kultur skall inte ha som syfte att ändra individens åsikter eller tycke. Individen avgör enligt Sverigedemokraterna den saken själv.

Svensk kultur är vårt sätt att leva och inte någon annans idé om ett utopiskt levnadssätt. Sverigedemokraterna tycker att den utopi som tvingas på alla i Sverige är allt för kostsam i liv och frihet.

Vi ber därför alla att tänka själv och inte tro på allt som de hör. Källkritisera och ifrågasätt vart uppgifter kommer ifrån. Se till att bilda den egna uppfattningen och inte tro blint på något bara för att någon säger en sak. Tänk på medias makt genom att se hur det gick för tusentals människor när Orson Welles spelade upp Världarnas Krig i radio 1938.

Alla som är sin egen individ är Sverigedemokrat i våra ögon. Det handlar om att bevara den du egentligen är.

Vid tangenterna

Michael Rosenberg

 

2 Kommentarer

 1. Karin 22 september, 2011 Svara

  Jag tror du har missuppfattat något i själva ordet ”kultur”… Precis som du nämner så finns det en italiensk kultur, en tysk, en finsk, tror du att det är för att alla italienska individer genetiskt och som individer råkar vara på ett särskilt sätt? Tror du inte att det har att göra med precis den typen av ideologiskt consensus som i någon grad måste existera för att vi ska kunna fungera som samhälle? Och menar du då att svensk kultur, till skillnad från alla andra länders, råkar vara total individualism? Hur går den typen av ”frihets”-tanke ihop med: ”Kanske det bör införas lagar som styr innehållet i kulturen?”. Så säger du, och där blir hela din text så schizofren att jag blir lite sjösjuk. Om du då tycker att alla ”utländska” inslag i det svenska samhället inte får vara som det är utan bör ”försvenskas”, så tycker du ju dessutom inte att ALLA får vara sina egna individer. Bara de som är som du tycker att man ska vara. Visst finns det medial styrning, hjärntvätt och en mycket stark ideologi i sverige, men just för att det är det som finns här så är det väl det som är just… kulturellt svenskt? Vi gör som andra, utan att behöva tvingas till det av lagar, för att vi tycker att det fungerar bäst så. Jag kan också tycka att precis den där blinda men heliga överenskommelsen är skrämmande, men det är ju precis därför vi behöver lite nya intryck, folk utifrån som vi tvingas förhålla oss till. Ingenting utvecklas i ett land där alla håller med varandra om allt… ”Alla som är sin egen individ är Sverigedemokrat i våra ögon”. Även om man är svart, förortsboende, ensamstående mamma på socialbidrag?

 2. Författare
  michael.rosenberg 28 september, 2011 Svara

  Det första jag reagerar på är att Ni nämner genetik. Texten beskriver Kultur som ett beteendemönster och din tolkning av syftet med texten är då helt felaktig från första början.

  Vidare tror jag den person som kommer på lösningen på samexistens, på samma gång lösningen på alla konflikter och krig skulle få Nobels Fredspris för sin insats årligen.

  Det är ingen lösning eller frågeställning om lösningar jag är ute efter i texten. Däremot ett påpekande om den kollektivisering och den förnekelse vi i Sverige tvingas se och höra dagligen i pressen, media och från politiska beslut som är hela grunden i texten.

  Sverige är en av de sista högborgarna för socialismen kvar i världen. Enligt min mening är det ingen förlust att den så sakteligen avvecklas och förhoppningsvis aldrig återkommer. Problemet med socialismen är att man får inte vara individ. Man ska redan på dagis formas av samhället, sedan i skolan, sedan i arbetslivet och till slut glömmas bort i pensionen.

  Vi i Sverigedemokraterna vill att barn skall fostras i hemmet i så stor utsträckning det är möjligt. Man får på så vis ärva sin kultur från föräldrarna och inte av socialismen. Den samhällsbild vi har haft i Sverige, och har fortfarande till stor del, är skadligt för samhället på sikt. Individuella prestationer och motivering att kämpa för något försvinner helt. Det är inte undra på att de forna östblocken än idag dras med missbruksproblem med tanke på det kulturella mönster som påtvingats medborgarna av den socialistiska och kommunistiska överhögheten som rådde i dessa länder.

  Vi har daglig propaganda från allehanda håll och det är inte rätt att man inte ens får ett val om man vill utsätta sig för detta. Det är påtvingad reklam från en ideologi som har många människoliv på sitt samvete men eftersom dessa personer mördats, fängslats och torterats för att socialismen och kommunismen skall undkomma att en enda individuell tanke skulle spridas i den annars så utopiska tillvaron med uniformer till vardags, stora fabrikssamhällen och där alla lever med lika lite och utan fri rörelse eller yttrandefrihet.

  Dessa utopiska samhällsformer får man i Sverige än idag stoltsera med men när man tänker utanför ramarna så skall det tystas ner till varje pris. Det är ingen ballans på samhällets kanaler utåt. De som tycker annorlunda får inte tycka annorlunda så andra hör. Sverige är ett korrupt land rent medialt.

  Man kan bara titta så långt som till kvittningssystemet i riksdagen. Alla riksdagspartier får vara med förutom ett och jag låter Dig gissa vilket.

  Det är detta jag ville beröra i texten och det är det som är syftet med texten. Men eftersom Sverigedemokraterna vill ha ett fritt land så är också Din tolkning rätt för vissa och för andra är den fel, det är din rätt som individ att tycka som du vill.

  Sist men inte minst vill jag adressera din fråga på slutet.

  Det finns ingen som hälst anledning att inte vara svart, ensamstående på socialbidrag i förorten och Sverigedemokrat samtidigt. Jag vågar mig på en gissning att Du inte alls vet vad Sverigedemokraterna står för utan som många andra fått denna fina gratisversion från media, artister, pressen och genom hörsägen.

  Att vara svensk betyder inte att du har en viss hudfärg, eller en viss religion eller heter något annorlunda. Det har heller inget med yrke, inkomst eller bostadsort att göra. Det handlar om att anamma den svenska kulturen om man vill vara en del av samhället som följer detta kulturella mönster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.