Jimmie Åkesson på besök i Helsingborg | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Jimmie Åkesson på besök i Helsingborg

v\:* {behavior:url(#default#VML);}
o\:* {behavior:url(#default#VML);}
w\:* {behavior:url(#default#VML);}
.shape {behavior:url(#default#VML);}

Normal
0

21

false
false
false

SV
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

Jimmie Åkesson välkomnades av flera ledande verksamheter i Helsingborg under fredagen

Målet med besöken var att få en inblick i verkligheten för väljarna och vad är då bättre än att se hur de flesta av våra ungdomar drabbats av övriga partiers söndringspolitik av välfärd och infrastruktur.

”Arbetsmarknaden i Sverige mår inte bra idag. Det är viktigt att politiker tar sitt ansvar och känner man inte till hur det ser ut i verkligheten kan man heller inte vara trovärdig när man står och lovar förändring” – säger Jimmie Åkesson

Jimmie och de övriga besökarna fick en djupgående presentation av arbetsförmedlingen i de utmaningar som finns med den oerhört höga arbetslösheten. Problemen ligger på politiker som inte förstår sig på arbetet. Det behövs fler händer i verksamheten så att man hinner arbeta med varje arbetssökande – var ett av de många budskapen.

Oscar Sjöstedt, riksdagskandidat som deltog på besöken, ställde många frågor kring de ekonomiska bristerna som hindrar att arbetsförmedlingen kan utföra sitt uppdrag på rätt sätt. Svaren var tydliga. Fler söker arbete och övriga partier prioriterar effektivisering och ställer fler krav istället för att ge stöd så att fler kan anställas.

 Även Kristina Winberg, förstanamnet på EU valsedeln, medverkade på besöken och hennes frågor kring EU´s negativa påverkan lyfte fler frågor till ytan. Den fria arbetsrörligheten konkurrerar ut svensk arbetskraft och krav från EU hindrar oss från att prioritera arbeten till våra medborgare. ”Vi kan inte låta byråkrater i Bryssel hindra framsteg på den svenska arbetsmarknaden” – säger Kristina.

Jimmie vid datorn

 

Efter arbetsförmedlingen gick besökarna vidare till en av Sveriges största arbetsgivare för personer långt från arbetsmarknaden nämligen Samhall.

”Det är viktiga frågor och det är viktigt att alla känner att de har möjlighet till en meningsfull vardag. Ett arbete kan ge den meningsfullheten och det är bra att det finns företag som tar ett socialt ansvar på arbetsmarknaden, därför valde vi just att besöka det företag som ger flest möjlighet till arbete” – säger Matthew Bonnor som hjälpte Distrikt Syd i arrangemanget för besöket i fredags.

 Besökarna gick vidare med att titta på Helsingborgs kanske största lockelse för närområdet Väla köpcentrum. Kristina Winberg var imponerad över det vackra köpcentrumet och samtliga besökare trivdes mycket bra i den avslappnande miljön.

Väla

Normal
0

21

false
false
false

SV
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;}

Jimmie visades runt av Sverigedemokraternas Kommunalråd Michael Rosenberg och Helsingborgs ordförande Alexander Aardgaard, som stolt visade upp en mångfald av butiker och matställen.

Flera personer kände igen Jimmie Åkesson och en kvinna ropade högt och tydligt ”Jimmie! Du har min röst” – något som pekar på att stödet för SD är mer öppet och folk är stolta över Sveriges bästa partiledare.

Efter Väla centrum åkte besökarna vidare till Öresundskraft för att träffa en viktig verksamhet inom infrastruktur. ”Samhällsfunktioner och infrastruktur måste fungera bra för att landet skall fungera bra, detta besök visade vilka utmaningar som finns och även att det är viktigt att inte sälja bort alla centrala verksamheter. Vissa verksamheten måste kommuner, landsting och stat ha ansvar för” – ansåg Distrikt Syds ordförande Mikael Eskilandersson som fick medhåll från samtliga besökare.

 Jimmies besök i Helsingborgsområdet avslutades med ett besök på Biblioteket i Ängelholm där Ordförande Johan Wifralius hade ordnat så att medlemmarna fick chansen att träffa deltagarna.

 Mediabevakningen uteblev med hänvisning till att ingen protesterade och det fanns därför inget nyhetsvärde.

”Det visar än en gång att om det inte går att skriva negativt vill man inte skriva.” – säger Matthew Bonnor som kontaktat samtliga tidningar inför Jimmie besök.

”Vi får tolka det positivt” – anser Distrikt Syds ordförande Mikael Eskilandersson, som ansvarade för planeringen.

Michael Rosenberg ser att frånvaron av protester tyder på att Helsingborgare respekterar allas lika rätt till fria åsikter. – ”Tyvärr har ett fåtal runt om i landet problem med detta. Att skandera att vi skall vara ett öppet samhälle och samtidigt försöka hindra SD från använda sig av sin rätt till  åsiktsfrihet går inte ihop riktigt. Jag är stolt över Helsingborg, en stad där alla får tycka som dem vill.”

 Text och Bild: Matthew Bonnor