Interpellation Till Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande. Med anledning av beskedet att staden kommer att ha ett tillfälligt boende på Stenbrogårdens camping. | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Interpellation Till Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande. Med anledning av beskedet att staden kommer att ha ett tillfälligt boende på Stenbrogårdens camping.

1.
Staden uppger att det kommer att kosta ca 50.000 kr i månaden , vad exakt kommer att ingå i denna kostnad?
2.
Det är en väldigt stor kostnad för staden, detta beslut har inte präglats av någon öppenhet inför medborgarna och jag undrar vem/vilka har tagit detta beslut?
3.
När vi har pratat om hjälp till hemlösa med ett svenskt medborgarskap så har det aldrig funnits pengar
För att hjälpa dem, hur kan de nu komma sig att staden har helt plötsligt stora resurser till icke svenska medborgare?
4.
Varför låter inte staden staten hantera den här frågan?
5.
Staden uppger att de ska få bo på campingen i 3 månader för att de sedan ska lämna landet men att det blir upp till polisen att kontrollera detta. Är det inte en dålig hantering av skattepengar som dess utom ligger långt utanför den kommunala kompetensen ?
6.
Anser du inte att detta skickar signaler till omvärlden att alla är välkomna till Helsingborg och hur har du tänkt hantera en kraftigt ökat inflyttning till staden av samma klientel och tar du fullt ansvar för de extra kostnader som kommer att uppstå då?

Michael Rosenberg (SD)
2015-04-02

17 Kommentarer

 1. Catarina Aspelin 2 april, 2015 Svara

  När ska detta elände sluta. Våra hemlösa hjälper dom inte, bara dessa turister som skrattar åt naiva Sverige

 2. Catarina Aspelin 2 april, 2015 Svara

  Glad Påsk

 3. Bengt Bengtsson 2 april, 2015 Svara

  Mycket bra Michael.
  Förutom att jag till 100% instämmer i din interpellation, skulle jag vilja tillägga följande:
  Moderaternas förra partiledare Fredrik Reinfeldt uppmanade ju svenska folket att ”Öppna sina hjärtan”.
  Ännu har jag inte sett någon Moderat som följt denna uppmaning, men nu har ju Peter Danielsson och hans kolleger tillsammans med Miljöpartiet en verklig möjlighet att visa att dom är goda Moderater/Miljöpartister och följa Fredrik Reinfeldts uppmaning.
  Peter Danielsson som bor ute i Laröd i eget hus med trädgård har ju nu möjligheten att öppna upp sitt hem och trädgård för dessa EU migranter som han värnar så behjärtansvärt för.
  Möjligheten att regelbundet duscha, tvätta sig, sköta sin hygien och sina behov skulle ju också på ett enkelt och bekvämt sätt lösas, genom att EU-migranterna då kunde använda Peter Danielssons badrum och toalett.
  Att öppna upp sin trädgård skulle ju spara 50.000 Skr i månaden till kommunen, samtidigt som Peter Danielsson och hans gelikar har en fantastisk möjlighet att riktigt lära känna och ”rå om” EU migranterna. Skulle EU-migranterna inte få plats i Peter Danielssons hem och trädgård, ställer säkert andra Moderater och Miljöpartister upp och ”Öppnar sina Hjärtan”

  De 50.000 Skr som Peter Danielsson nu har gjort tillgängliga, kan ju nu användas till Svenska medborgare som är hemlösa och behöver all den hjälp som de kan få för att få en någon drägligare tillvaro.

 4. May 2 april, 2015 Svara

  Hoppas på att få se en rapport på denna fråga.
  1.
  Staden uppger att det kommer att kosta ca 50.000 kr i månaden , vad exakt kommer att ingå i denna kostnad?

 5. Arne Löfström 2 april, 2015 Svara

  Stark interpellation.

  Jag är mycket frågande till hur Sverige på sikt skall överleva ekonomiskt. Svaret är ofta, vi har skapat arbetsinvandring i stor omfattning.
  Det låter vackert att säga: Tulpanaros. Men ta fram en har ingen klarat.
  Sverige måste se till att satsade skattemedel. I största möjliga omfattning genererar vinst som täcker alla de kostnader man, som pojken med guldbyxor,
  betalt ut.

 6. May 2 april, 2015 Svara

  Tiggarna kanske betalar tillbaka i form av dom skattar för sina ”tiggar” inkomster.
  Eller är tiggare skattebefriade?

  • Författare
   Michael Rosenberg 2 april, 2015 Svara

   De inkomsterna får man nog betrakta som ej redovisade hos skattmasen tyvärr.

 7. Anne-Marie Bogren 2 april, 2015 Svara

  Man stänger hemlösas hus och ger pengarna till medborgare i ett annat land. Är det verkligen stadens uppdrag? Ska vi ha gratis camping till alla ”turister”, eller är det skillnad på folk och folk? Är städning och sanering inräknat i kostnaden?

  • Författare
   Michael Rosenberg 2 april, 2015 Svara

   Tyvärr är det skillnad på folk och folk. Tyvärr så kan jag inte vara på vilka kostnader som ingår i nuläget.

 8. Leif Olofsson 2 april, 2015 Svara

  Kan detta vara möjligt, vi har ju många hemlösa i Helsingborg som vi bör hjälpa i första hand. Förbjud tiggeriet så är problemet löst.

  • Författare
   Michael Rosenberg 2 april, 2015 Svara

   Vi ville ju införa ordningsvakter för att avhysa bl.a dem men fick avslag på detta under senaste kommunfullmäktige.

 9. Martin Zensch 2 april, 2015 Svara

  Hur motiverar berörda kommunpolitiker detta självpåtagna ansvar att sörja för ickesvenska EU-medborgares boende, när man inte tillfredsställande lyckats ordna boende för alla helsingborgare som önskar bostad?
  Har berörda kommunpolitiker verkligen mandat att ansvara för detta? Borde inte mandatet sträcka sig till att ansvara för Helsingborg och dess invånare?
  Det är ytterst tveksamt om ens Sverige som nation ska ansvara för utländska EU-medborgares boende, vilket gör det än mer obegripligt varför Helsingborgs kommunpolitiker ska ansvara för detta.
  Vad tycker helsingborgarna om detta, ska Helsingborgs kommun agera bostadsförmedling åt utländska EU-medborgare på skattebetalarnas bekostnad?
  Hoppas berörda politiker upplyser sina väljare om att de numera inte endast anser sig ansvara för Helsingborg och dess invånare, utan även för resten av världens befolkning som önskar bosätta sig här på helsingborgarnas bekostnad.

 10. kenneth 2 april, 2015 Svara

  Mycket besynnerligt hur man kan vurma så mycket för dessa tiggare,o samtidigt vara så fullkommligt ointresserad av svenska uteliggare och socialt utslagna.de 7:s gäng är bara intresserade av sin egna politiska karriärer.kan bara hoppas på nyval snart

 11. Carina Kristensson 3 april, 2015 Svara

  Helt riktigt . Varför finns det inte pengar till Svenska uteliggare varför får dom ingen hjälp ?
  Är det tre månader dom får vara här och kan dom komma igen efter en kort tid ?
  Så mycket pengar vi betalar till EU och sen ska vi försörja dem här .

 12. Ricky Modin 3 april, 2015 Svara

  Allt är på väg att spåra ur fullständigt….. Ta för fan hand om våra egna först och främst, lägg dessa pengar på de hemlösa istället och skicka hem dessa tiggarna med första bästa tåg eller buss med förbud att återvända.

 13. Inmgrid Johansson 3 april, 2015 Svara

  Bra inlägg. Det är exakt vad vi vanliga väljare tycker. Detta talas det om på arbetsplatser och i bekantskapskretsen. Men tyvärr är det bara Sverigedemokraterna
  som ärligt tar upp denna fråga.
  Ingrid Johansson Helsingborg.

 14. runa algotsson 6 april, 2015 Svara

  Hej, Mikael!
  Alla (nästan) anser att detta är fel. Vad görs för de svenska hemlösa? Hur kan man prioritera dessa grupper framför den egna befolkningen? Det är få länder som skulle ta ett sådant beslut. Men jag har ett förslag, vilket knyter an lite till en tidigare kommentar; varför inte låta den godaste av alla Mikael Ribbenvik, som bl.a. bestämt att alla syrier automatiskt får PUT i Sverige, ta emot eu-migranter i sin villa i Viken. Han har plats och han har säkert ett stort hjärta (i alla fall låter det så när han uppmanar alla andra att inte stänga sin dörr).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.