Genmäle till Rune Celvinsson´s insändare den 15/4 2015 i Helsingborgs Dagblad | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Genmäle till Rune Celvinsson´s insändare den 15/4 2015 i Helsingborgs Dagblad

 

Om Rune Celvinsson hade läst artikeln noga ,så hade han sett att vi inte skulle skriva en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson utan att vi redan har gjort det.
En interpellation är ett av de demokratiska verktyg som ledamöter i kommunfullmäktige kan använda sig av när man undrar över vad de som bestämmer sysslar med. Det är alltså en möjlighet till att kunna ställa frågor som man får skriftliga svar på och sedan har alla förtroendevalda i kommunfullmäktige en möjlighet att vara med i en sådan debatt.

Celvinsson menar på att vi i Sverigedemokraterna skulle skämmas över varför vi ställer frågor om hur kommunledningen tänker i den här frågan, när man väljer att satsa stora summor pengar för att hyra Stenbrogårdens camping till ett boende för tiggare men kan samtidigt blunda för de hemlösa i Helsingborgs stad. Jag tänker inte skämmas för att jag ställer den frågan men jag tycker att de ska skämmas som står bakom ett beslut där vi väljer att bortprioritera våra egna Helsingborgare.

Celvinsson anklagar mig för att ha skrivit nedsättande om romer i min interpellation, vad exakt skulle det vara undrar jag? Att jag ställer frågor om varför vi lägger pengar på icke svenska medborgare istället för svenska medborgare ? Jag har inte nämnt romer överhuvudtaget. Det är rena PK floskler från hans sida och en ursäkt skulle vara på sin plats anser jag.
Celvinsson nämner däremot romerna i sin insändare och då vill jag nämna att i Rumänien och Bulgarien finns det ca 900.000 romer som i många fall inte har det bra och det tycker är tråkigt .Men det är naivt att tro, att lösningen skulle vara om bara alla får komma till Sverige så skulle det bli bra som Celvinsson verkar mena.

Slutligen

Du är ju en vän av folkomröstningar, du säger ju att många tycker som du. Varför anordnar du då inte en folkomröstning om Helsingborgarna vill ha det som det är idag med tiggarna?

Michael Rosenberg (SD)
Kommunalråd

8 Kommentarer

 1. Patrik SD 16 april, 2015 Svara

  Bra skrivit Michael !

  • Författare
   Michael Rosenberg 16 april, 2015 Svara

   Tack 🙂

 2. Hans Bengtsson 16 april, 2015 Svara

  Jag tycker det var väldigt bra skrivit. Stå på er.

  • Författare
   Michael Rosenberg 16 april, 2015 Svara

   Tack 🙂

 3. Mikael Carlsson 16 april, 2015 Svara

  Mycket bra skrivet, Michael!

 4. Lars Nilsson 16 april, 2015 Svara

  Kunde inte gjort det bättre själv. Mycket bra svar till Celvnisson

 5. May 16 april, 2015 Svara

  Bra skrivet. Rakt på sak. En folkomröstning hade varit bra, för det jäser i Helsingborg av undertryckt vrede.

 6. Petri Kaldjärv 17 april, 2015 Svara

  Mycket bra skrivet, hade varit intressant att se en uppföljning på ärendet, även om det inte är troligt med vidare svar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.