Genmäle till Roland Nilsson (S) insändare i Min mening 1/6-16 | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Genmäle till Roland Nilsson (S) insändare i Min mening 1/6-16

Roland Nilsson(S) skriver i en insändare den 1 juni 2016 att vi skulle lagt pengarna på en tågtunnel istället för ett parkeringshus som nu kommer bli verklighet tack vare Sverigedemokraternas positiva ställningstagande till det föreslagna parkeringshuset i Landborgen.

För 400 miljoner får man inte mycket till en tågtunnel i Helsingborg som Roland skriver i sin insändare, men det vet Roland. Jag tolkar att hans avsikt snarare var att försöka framställa Sverigedemokraterna som ett stödparti till borgarna.

Den minnesgode läsaren kommer ju ihåg att det inte var Sverigedemokraterna som under förra mandatperioden stödde borgarna i frågan om ångfärjestationen, det var Socialdemokraterna.

Det var inte heller Sverigedemokraterna som stödde borgarna med att boenden skulle vara privata istället för kommunala inom socialpsykiatrin det var Socialdemokraterna.

Men det var Sverigedemokraterna som stödde Socialdemokraterna i frågan om att avskaffa delade turer inom vården i Helsingborg.

Med det så vill jag bara lyfta att Sverigedemokraterna ser på sakpolitiken och har inga ideologiska skygglappar för vilka partier vi kan rösta med för Helsingborgarnas bästa.

Följande skäl är den enkla anledningen till att vi valde att rösta för förslaget gällande Landborgsgaraget.

1.För Sverigedemokraterna i Helsingborg är ett levande city viktigt. För att handeln i staden ska kunna konkurrera med Väla måste vi förenkla för bilisterna.

2.Bygget ligger under jord. Detta innebär att vi slipper stora parkeringshus som tar plats för bostäder och handel inne i centrum.

3.Kostnaden för bygget tas från investeringsbudgeten, pengarna hade alltså inte kunnat läggas på förbättrad välfärd för stadens invånare även om vi hade velat detta.

4.Bygget är en investering. Så fort garaget är färdigbyggt och avbetalt kommer det vara en kassako för staden med miljonintäkter varje år.

 

Michael Rosenberg

Kommunalråd (SD)

 

6 Kommentarer

 1. Bengt, medlem 1 juni, 2016 Svara

  Mycket väl skriver och replikerat!

  • Författare
   Michael Rosenberg 1 juni, 2016 Svara

   Tack 🙂

 2. Gerd Albert 1 juni, 2016 Svara

  Mycket bra och sakligt bemötande. Kort, perfekt och koncist.
  Detta visar på enkelheten i sakfrågan och dess enkelhet i svaret.
  Bra svar Micke.
  MVH
  Gerd Albert

  • Författare
   Michael Rosenberg 1 juni, 2016 Svara

   Tack 🙂

 3. SPBK Hästar Helsingborg 4 juni, 2016 Svara

  Mycket bra Micke och spännande om förhistoriska fynd till staden nu kommer kunna hittas med till våra museum i staden
  MVH Barbro

 4. Tornuggleman, medlem 15 juni, 2016 Svara

  Om jag uppfattat helsingborgarna rätt, är P – huset inte populärt att bygga vid Landborgen. Använd t ex de numera knappt tillgängliga parkeringen bakom St Nicholei . Det grunkas lite över allt över placeringen . Och ugglan använder nu istället för att chansa, sjukhusets parkering .
  Tågtunnel ? Nja, borde vi inte fixa så tågen går först ? Lägg mer på att pendlare verkligen kan komma till o från sina jobb eller utbildningar.

  Men lycka till

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.