Genmäle till Lars Dalesjö (MP) den 15 november i Min mening | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Genmäle till Lars Dalesjö (MP) den 15 november i Min mening

Tack för ditt svar Lars Dalesjö men det var ett icke svar. Jag hör din kritik av mitt parti men hör inget alternativ.
Menar du att den som precis har passerat gränsen till Sverige är svensk? Är jag då dansk så fort jag passerar gränsen till Danmark menar du?
Hur seriöst är detta? Vi Sverigedemokraterna ställer oss bakom ALLA människors lika värde, frihet och värdighet men vi kan inte se den koppling som du och ditt parti gör. Enligt dig så skulle alla som så vill ha rätt att bosätta sig i Sverige och ta del av den välfärd som våra äldre under många år kämpat för och byggt upp?
Vi tror att en nation mår bäst av att eftersträva gemensamma värderingar. Därför förespråkar vi inte integration som du förespråkar utan assimilation. Detta innebär att man anpassar sig till den rådande kulturen i sitt nya hemland. En kultur som byggts upp under en lång tid och som vi i Sverige vant oss vid och vill behålla. Så är det i de flesta länder i världen och därför vill vi att det ska vara så här också. Vi behöver inte gå längre än till det gamla talesättet: ” Ta seden dit du kommer…”
Kan du Lars Dalesjö förklara av vilken anledning ska vi som bor här i Sverige ska anpassa oss till en kultur som tycker det är ok att man maskera sig och döljer sitt ansikte med en burka? Eller att det som redan skett i Sverige idag där svenska poliser får bära religiös huvudbonad?
Inget av det du framförde i ditt svar är en vettig förklaring till era väljare varför ni valt att ingå i en blågrön allians istället för att driva en hedersam oppositionspolitik med era gamla kompisar i Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Jag kan inte se att ni har fått genomslag för er politik genom denna uppgörelse utan snarare bara blivit uppköpta med fina poster och höga arvoden.
Allt är tydligen till salu, även ideologi? Vi har sett detta hända tidigare då SPI av samma skäl valde att gå in i femklöver istället för att föra den politik som man lovade sina väljare inför valet. De blev hårt straffade i valet 4 år senare och har sedan dess varit utanför makten (fullmäktige) i Helsingborg.
Men detta blir ert problem att förklara för era väljare till nästa val och inte vårt. Men jag hoppas och tror att man röstade på er för er politik och INTE för att ni skulle stoppa Sveriges 3:e största parti från inflytande?

Michael Rosenberg (SD)
Kommunalråd

9 Kommentarer

 1. Claes 18 november, 2014 Svara

  Helt rätt Micke ! Men varför så snäll mot den idi..ten. Kom igen du har många som står bakom dig.

  • Angel 18 november, 2014 Svara

   Claes, i verkligenheten är det kanske inte Lars Dalesjö han svarar? Han går inte att omvända och det spelar ingen roll vad man säger till honom.
   Artikeln vänder sig kanske till alla dem som kommer att välja oss i framtiden?

   För att få fler väljare så är det viktigt att visa en saklig sida, en sida som folk kan relatera till och ta till sig. På ett vänligt sätt. Visa alla att vi är inte några rasister och att vi inte är hjärtlösa, Visa att vi bara vill Sveriges bästa. Visa att vi inte sjunker till deras nivå….

   Så ser jag på det. Sen att man kanske egentligen skulle vilja säga en hel del hårda ord ibland, det är en annan sak, Men det gagnar inte oss i längden.

   Bra skrivet Michael, vi står bakom dig!

   • Claes Johnsson 18 november, 2014 Svara

    Svar till Angel !

    I min verklighet och inte i någon påhittad psuedo verklighet är Michaels text ett genmäle till Lars Dalesjö vilket jag kommenterade! I det fall du bara vill göra dig viktig kan du väl använda dig av andra forum eller kontakta mig. Vad avser mitt ordval är det upp till läsaren att avgöra huruvida jag menar idealisten eller ,,,, något annat. Pekpinnar och förmaningar hör hemma i en förgången tid.

 2. Per 18 november, 2014 Svara

  Bra skrivet Michael

  Det är på tiden att många kommer ner från sina höga hästar, och börjar förstå vad som kommer
  att hända!

 3. Gert 18 november, 2014 Svara

  Helt rätt Micke kunde inte sagt det bättre själv, Vi stöttar dig till 100%

 4. gurkjohan 18 november, 2014 Svara

  Bra svarat Michael ! , jag och hela min familj (vi e många) håller på dig o SD.

  • Författare
   Michael Rosenberg 19 november, 2014 Svara

   Tack alla för ert gensvar.

 5. Michael 19 november, 2014 Svara

  Jag flyttade till Sverige 1948, har gått i skolan gjort min värnplikt och jobbat 56 år i landet. Jag är född i England 1939 och kallar mig fortfarande engelsk, eftersom jag är född där. De som kommer idag borde i många fall kallas desertörer, lämnar man sitt fädernesland utan att försöka försvara det, då har man sjunkit djupt…

  Har varit SD medlem i 3 år, jag vill uppleva mina sista år i ett sådant Sverige som jag flyttade till, tyvärr vet jag att det inte blir så, om det någonsin skall bli bättre så kommer SD att behöva regera i minst tre perioder.

 6. Rosemary 19 november, 2014 Svara

  Troligen är det hur vänster intelligens fungerar! Dold agenda nog att alla flyktingar som kommer bli deras framtida väljare? Ja, allting nog är till salu när det gäller vänster politik. De skiter de svenska medborgare och de svenska medborgare låter sig bli lurad av falska löfte. Det enda som är viktigt på vänster politik är makt det vill säga styra landet till vilket pris som helst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.