Genmäle till Jan Björklund och Mats Fuchs | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Genmäle till Jan Björklund och Mats Fuchs

I en debattartikel i HD föreslår de båda S-märkta politikerna Jan Björklund och Mats Fuchs tydligen på fullt allvar några åtgärder som de menar ska stoppa det allt mer eskalerande bruket av kraftigt våld i Helsingborg. Här, liksom på de flesta andra platser i Sverige, löser de inblandade numera sina konflikter, som inte sällan är bagatellartade, med knivar och skjutvapen.

Ingredienser i Björklunds och Fuchs recept på en tryggare miljö för helsingborgarna är bland annat att det ska skapas ”mötesplatser” som exempelvis ”bibliotek, fritidsgårdar och utemiljöer” där människor kan mötas och ”umgås över generationsgränserna”. Man kan ju undra i vilken bubbla dessa två herrar lever. Från flera håll kommer till exempel nu larmrapporter om en radikalt försämrad miljö på biblioteken, där stökiga individer inte drar sig för att hota personal eller andra besökare Artikelförfattarna förklarar också det ökande våldet med de förhållanden som socioekonomiskt svaga förhållanden grupper lever under. Som om detta vore en naturlag! Men det är signifikativt för vänstern att frånta individen det egna ansvaret och i stället servera allt på en silverbricka.

Fler fritidsgårdar löser inga problem; stök, hot, skadegörelse har rapporterats från flera svenska orter. Genom en ansvarslös − och inte minst kravlös − invandringspolitik i kombination med ett omyndigförklarande av den enskilde individen, har de två senaste regeringarna försatt landet i en situation som det kräver krafttag för att reda upp.

Att individen har ett eget ansvar anser vi Sverigedemokrater vara en självklarhet − allt annat är respektlöst och kontraproduktivt. Dessutom vill vi se fler kommunala ordningsvakter och att utbildning i värderingar blir obligatoriska för unga pojkar som visar minsta tendens till stök- och våldsbenägenhet.  Och det är åtgärder som ska sättas in omedelbart. Det är lättare att släcka små lågor än att vänta på fullt utvecklad brand.

 

Michael Rosenberg (SD)

Kommunalråd i Helsingborg

 

4 Kommentarer

 1. Anonym 9 oktober, 2017 Svara

  Det år uppenbart att vare sig Björklund eller Fuchs har besökt vårt fina bibliotek på länge!
  Vad skall till för att något radikalt skall göras i Helsingborg och/eller Sverige!

 2. Patric Reimer 9 oktober, 2017 Svara

  Detta är också sorgligt :

  http://omni.se/bevapnade-vid-begravning-personal-ska-utbildas/a/kAW0v

  Hur ska utbildningen gå till? , på skjutbanan så de kan försvara sig?!!

 3. Lars H Nilsson 9 oktober, 2017 Svara

  Mycket BRA. Fortsätt så.
  Hälsningar Lars H Nilsson

 4. Kjell Pedersen 9 oktober, 2017 Svara

  Du har fullständigt rätt. Jag har precis samma tankar. Genom att ständigt gå
  bråkstakarna till mötes, reser de genast nya krav. Det behövs i stället krav
  på hänsyn och uppförande från samhällets sida om man vill vistas i kommunens lokaler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.