Genmäle till Annika Román i debatt den 25/4-15 | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Genmäle till Annika Román i debatt den 25/4-15

En liknelse är just en liknelse Annika Román, det är symboliskt för att den som lyssnar ska bättre förstå.

Att säga att ju mer ankor man matar ju fler kommer det, tror jag de flesta säkert upplevt när man står vid en fågeldamm med brödskivorna. Att förstå den likheten med att ju mer du ger tiggarna utanför våra affärer ju fler kommer det hit, tror jag de flesta förstår.
Man brukar ju allmänt t.ex säga att en Miljöpartist är som en vattenmelon, grön på utsidan men röd på insidan men inte anser jag dig vara en grönsak för det.
Poängen är att antalet tiggare i staden har mer än dubblerats på en kort tid, skillnaden mellan dig och mig är att jag vill inte att staden ska lägga resurser på dem för att göra det lättare för dem att vara här vilket kommer att göra att betydligt fler kommer hit. Du vill å andra sidan att alla som har det svårt ska komma till Helsingborg för att vi ska ta hand om dem. Det du då gör i din iver att vilja hjälpa är att du tar resurserna från de i Helsingborg som behöver det bäst. Din politik sätter grupper emot varandra. Varför kan du inte förstå att det är fel väg att gå?
Du försvarar allas rätt att komma hit och all kritik emot ditt sätt att tänka bemöter du med en massa hat och anklagelser om att om man inte tänker som du så är man rasist och stämplas på samma sätt som obekväma har stämplats av de som har makten i alla tider.

Ett ganska omoget sätt att bedriva politik på tycker jag, På vilket sätt hjälper det Helsingborgarna att få det bättre när det ska vara pajkastning i kommunfullmäktige menar du?

Sluta vara så filosofisk och kom ner på jorden och låt oss tillsammans göra Helsingborg till en bättre stad.

Michael Rosenberg (SD)
Kommunalråd

9 Kommentarer

 1. Ulla och Tore Övemar 26 april, 2015 Svara

  Mycket bra skrivet! Håller med! Personligen så gruvar jag nu för att gå till butiker och dyligt, det är för hemskt att behöva uppleva tiggare i vårt land. Tycker synd om dom, men dom måste ju bli hjälpta i sitt eget land! Vi har ju massor av folk som behöver hjälp här hemma! ha det gött hälsar U&T!

  • Författare
   Michael Rosenberg 27 april, 2015 Svara

   Tack 🙂

 2. Bengt Bengtsson 26 april, 2015 Svara

  Mycket bra Michael.

 3. Mikael Crlsson 26 april, 2015 Svara

  Ett mycket bra genmäle, sakligt och med udd!

 4. Paul Lindau 27 april, 2015 Svara

  Du går från klarhet till klarhet Micke.

 5. ulrika persson 27 april, 2015 Svara

  Riktigt bra svarat. Sylvasst !!

 6. Författare
  Michael Rosenberg 27 april, 2015 Svara

  Tack 🙂

 7. Ingrid Johansson 27 april, 2015 Svara

  Tack. Micke. Ditt svar är precis vad dom flesta tycker. Hälsningar Ingrid.

 8. Tornuggleman 7 maj, 2015 Svara

  Kanonbra, Micke !!!

  Bara pang på. Men vissa är så indoktrinerade eller totalt i avsaknad av vanligt sunt ”bonnförnuft” .
  Besök RIA på morgonen. Duschen är stängd för ALLA. Borden intas av fruostsugna hårt arbetande tiggarligor, vilka på vår bekostnad äter subventionerad frukost avsedd för HEMLÖSA. Dessa får först 09.15 plats då pensionsräddarna beger sig till fordonen att köra dem ut till betalda tiggarplatser. Och Lotta vilken lyckades få bort den otrevliga tiggaren vid bolaget i stan , ska ha tack för tålmodighet. Lovar att sticka ytterligare slantar till de som verkligen är i svåra situationer
  En god vän vilken är med o städar efter grisarna vilka förstört delar av Elineberg, säger att det är ofattbart hur de har äcklat o skräpat ner. Bland exkrementer o urin, ligger bl a paltor, söndrrigt stöldgods e t c.
  O dessa stackars grisar har nu havsnära o baracker .
  Som dokumentären jag såg :

  White is the new black

  Tackar Micke som vanligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.