Inskickat till min mening om färdtjänsten i Helsingborg | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Inskickat till min mening om färdtjänsten i Helsingborg

Vi kunde nyligen läsa i Helsingborgs Dagblad om Joy Söderholms upplevelser om att åka färdtjänst i Helsingborg.

Denna bild som hon ger visar på stora brister inom dess organisation, dessa upplevelser är självupplevda och det kan ingen verksamhetschef ta ifrån henne som påstår motsatsen.

Jag tycker som politiker att det inte är försvarbart att en verksamhet som är så viktigt för dem som är beroende av den behandlas så illa och att det är ett slöseri av skattemedel utan dess like.

Jag tycker som anhörig till resenärer att det är för jävligt rent ut sagt att det år efter år ska få hålla på så här, vi pratar om människor som behöver den här hjälpen som bäst men tyvärr många gånger behandlas väldigt illa.

Ett exempel som jag själv fick se var en resenär som lämnades på trottoaren i sin rullstol utan möjlighet att ta sig in och upp till 7:e våningen där han bor mitt i vintern  av en chaufför med motiveringen att jag inte har tid med dig, ska det verkligen behöva gå till så i ett så kallat välfärdssamhälle kan man fråga sig?

Vårt land är så rikt, får man ju höra hela tiden men inte märks det i alla fall inom färdtjänsten.

Jag har upprepade gånger drivit frågan politiskt att Helsingborgs stad ska ta tillbaka färdtjänsten från region Skåne men intresset för övriga politiker är minst sagt ljumt, jag tror att det beror på att de tycker det är bekvämt att slippa hantera den här frågan för man kan ju hela tiden skylla på Region Skåne när bilar blir försenade, inte ens Socialdemokraterna ville stödja oss Sverigedemokrater när vi pratade om att färdtjänst chaufförerna skulle ha ordentliga löner och inte löner som baseras på vad de kör in så att vi kanske kunde behålla bra chaufförer och få normala arbetsförhållanden. Man menar på att det billigare att låta regionen sköta det och det har jag hela tiden ifrågasatt men jag anser att om vi ska ha den här typen av verksamhet så ska denna också vara fullgod i kvalitet och då ska det om nödvändigt också får lov att kosta mer. Våra resenärer ska inte behöva bli brickor i ett ekonomiskt spel, och jag som anhörig ska inte behöva känna en oro för vad mina anhöriga kan råka ut för när de ska resa.

För övrigt på tal om att verksamheten skulle vara billigare i regionalt utförande så visar siffror för 2015 från region Skåne att Helsingborgs stad har betalat drygt 36 miljoner för färdtjänsten till region Skåne men region Skånes kostnader var bara 24 miljoner, Helsingborg stad har alltså betalat hela 32 procent mer är den faktiska kostnaden eller hela 11 miljoner kronor, hur de ansvariga politikerna får den ekvationen att gå ihop kanske de kunde vara vänliga att förklara?

Jag kräver att Helsingborgs stad snarast återtar färdtjänsten och ger våra resenärer den kvalité på resorna som de faktiskt har rätt till.

Michael Rosenberg

Kommunalråd (SD)

 

 

3 Kommentarer

 1. Tornuggleman, medlem 28 november, 2016 Svara

  Som vanligt tar SD med Micke i spetsen ansvar för våra egna utsatta.
  Ett hjärta o omtanke, vilket knappast lär få något gehör då förslaget kommer från SD.

  Som vanligt

 2. Börje Wigström 1 december, 2016 Svara

  Med tanke på alla de otrevliga färdtjänstresor som redan har passerat och att det säkert kommer fler, borde Helsingborgs stad ta hand om färdtjänsten. Om det nu stämmer
  att Helsingborgs stad har betalat 12 miljoner mer än vad som utnyttjas I färdtjänsten borde det bli en bra slant över om Helsingborgs stad tar hand om färdtjänsten själva.

  Politiker talar ofta om hur rikt Sverige är. Om nu Sverige är så rikt som vissa politiker säger då borde det finnas utrymme för att få till stand en färdtjänst som är värd namnet.

  Hur många ganger har man inte kunnat läsa I dagspressen om hur färdtjänstresenärer har råkat illa ut. Jag skall inte gå in på specifika fall men, jag vill påminna om att alltför manga resenärer har fått en färdtjänst som har slutat I något som stavas SKANDAL.

 3. Per Stenberg 2 december, 2016 Svara

  Det är lätt att göra av med andras pengar!!!
  Det borde vara det bästa att hantera det i egen regi, och till det få full kontroll, samt att leverera den bästa servicetjänsten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.