Jimmie Åkesson talade i Helsingborg | Sverigedemokraterna i Helsingborg

Jimmie Åkesson talade i Helsingborg

Jimmie-nära-821x1024

Jimmie Åkesson i Helsingborg 5 augusti 2014. Foto: Hans-Olof Andersson

Nu har Jimmie Åkessons torgmötesturne börjat. Den omfattar cirka hundra orter, och går söderifrån och norrut. På tisdagen besöktes bland annat Landskrona, Ängelholm, och Helsingborg. Vi var med på mötet i Helsingborg och fick uppleva ett både roande och oroande tal, som bland annat tog upp, den orättvisa beskattningen av pensionärer, bankernas vinster, och att Sverige förra året drabbades av cirka 20 000 bostadsinbrott. 

Torgmötena har denna turne ändrat karaktär. Istället för att man helt enkelt håller tal, så är det hela uppbyggt så att Jimmie Åkesson för en dialog med Jörgen Fogelklou, som är en av dem som arbetar med kommunikation inom Sverigedemokraterna. Jörgen var både rolig och allvarlig, när han efterhand tog fram ett antal pappfigurer i naturlig storlek. De föreställde olika personer, till exempel en pensionär, en ligist, och en ”kommunpamp”.

Jimmie-Jörgen-arbetare-1024x839

Pappfigurer användes, dessa påhittade figurer fick ställa frågor till Jimmie.

Jimmie-Jörgen-ligist-1024x845

Ännu en pappfigur, denna fick illustrera ”ligister”, när Jimmie Åkesson talade om den ökande brottsligheten i landet.

Publiken på mötet var stor redan från början, och växte efterhand, så att till slut cirka 300 personer lyssnade. En sak som Jimmie Åkesson tog upp var beskattningen av bankerna. Dessa betalar förstås redan nu skatt, men den vinst, 90 miljarder, som dessa gjorde 2013, visar på det orimliga  i banksystemet. Vårt monetära system är ju uppbyggt så, att det är fullt möjligt att göra sådana vinster på en verksamhet som inte gör mer nytta än att tillhandahålla betalningstjänster, och göra kreditbedömningar. Så fungerar vårt pengasystem, genom möjligheten att ta ut ränta på de krediter bankerna ställer ut.

– Anledningen till att de kan göra dessa vinster, är att de kan ta stora risker. Detta kan de göra genom att deras verksamhet  är garanterad av staten. Därför är det inte mer än rimligt att de betalar mer skatt.

Applåd-1024x682

Publiken applåderar

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.